click la...nk beli tudung byk2 ni..hehehehe

Saturday, January 2, 2016

New year new life new place new me

Assalamualaikum semua!!!

Wahhhh kemain lama ciknis bercuti...ciknis janji akan cuba lebih kerap update blog..

Apa pun masih tak terlalu lewat ciknis ucapkan selamat menyambut tahun 2016....semoga tahun ini akan memberi lebih makna kepada semua orang...

Ye lah...kita kena usaha...lepas tu tawakal...insyaAllah jika Allah kata itu milik kamu maka tidak akan cepat atau lambat even sesaat...

Pada yang belum tahu....ciknis dah dpt baby girl... Alhamdulillah anak ku dah 3 orang... Dah 6 month dia dan makin lasak makin adorable makin cute makin geram pulak kita nengoknyaa

Dannnnn lagi satu news baru....ciknis akan pindah ke Labuan....yeayyyyyy

Ok laaa...sampai bertemu lagi...bubbyyeeeee

Wednesday, August 5, 2015

KANDUNGAN BEAUTY UMAIRA

JAMINAN KUALITI PRODUK BEAUTY UMAIRA

*Diluluskan oleh KKM.

*Disahkan halal oleh JAKIM

*Tiada pantang larang.
*Tiada kesan sampingan.

KANDUNGAN BEAUTY UMAIRA

ASTAXANTHIN
- Merawat tekanan darah tinggi dan kencing manis,
- mencegah barah dan penyakit kulit.
- meningkatkan system pertahanan badan (immune system)
- melindungi retina dan mencegah penyakit mata
- mencegah penuaan kulit kerana kesan UV
- mencegah pembentukan jeragat,kedut
- agen semulajadi pemutihan kulit.

MARINE COLLAGEN

Collagen meliputi 80% daripada jumlah protien badan mamalia.ianya diperlukan dalam pembinaan badan dan asas dalam pembentukan kulit, otot, tulang dan cartilage.

Namun setelah umur manusia meningkat menjangkau 25 tahun, collagen menurun 1.5% setiap tahun(semasa berumur 35 tahun collegen turun 15%). minuman ini direka untuk merangsang penghasilan collagen demi mengantikan kehilangan tersebut.

Collagen berfungsi menganjalkan kulit, membentuk tubuh badan yang cantik dan menguatkan rambut.

MANJAKANI

Herba semulajadi dalam mengurangkan keputihan vagina, sakit kerongkong, ulcers, dan penyakit kulit dan dapat merapatkan sistem vigina dan memulihkan sistem peranakan.

MADU

Mengatasi batuk, sakit kerongkong dan meningkatkan tenaga dalaman dan menghidarkan dari penyakit.

KACIP FATIMAH

Menganjalkan payudara dan mengetatkan otot vagina dan meringankan kesakitan ketika haid.

PSYLLIUM HUSK

Sumber fiber yang dirumus untuk mengurangkan tahap kolestrol dan mengurangkan penyakit jantung.

PUERARIA MIRIFICA

Menganjalkan payudara , mengurangkan ketidaktentuan menopause, mencantikkan kulit, memperlahankan pertumbuhan uban dan lain-lain.

GARCINIA CAMBOGIA

Garcinia popular sebagai bahan herba semulajadi dalam mengurangkan berat badan.Ianya berkesan sebagai herba mengurangkan lemak dengan memperlahankan sintesis lipids dan fatty acids. Ia meningkatkan keupayaan badan menjana tenaga dan menurunkan nafsu makan.

Garcinia kaya dengan Hydroxycitric Acids (HCA) membantu membakar kalori dan kolestrol.

Garcinia mengawal nafsu makan. Ia menguruskan badan dengan mengurangkan nafsu makan dan membakar karbohidrat yang berlebihan.

Garcinia juga dapat meningkatkan immune system badan, ianya bermanfaat kepada sistem kerongkong, urinary sistem dan uterus.

Berminat boleh WhatsApp anis di +60102215106

Harga RM 250. Add rm5 Untuk Sabah Dan Sarawak

Khasiat Beauty Umaira

KHASIAT BEAUTY UMAIRA

Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh.

Menurun berat badan di samping membantu mengawal nafsu makan

“Astaxanthin” menghindari daripada barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit.

Meningkatkan sistem ketahanan badan.

Melindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakkan termasuk faktor usia

Senang tidur dan buang air besar

Anti Jeragat.

Menganjalkan tubuh dan kulit.

Membentuk, menganjal dan membesarkan payudara.

Menguatkan rambut dan melambatkan uban.

Megurangkan keputihan dan melambatkan monopause.

Merawat dan memulihkan masalah dalaman wanita seperti haid tidak lancar, kanser payudara, kanser fibroid, keputihan, senggugut dan 1001 lagi penyakit wanita.

Baik untuk migraine, resdung, gastrik dan asthma.

Membantu masalah pernafasan.

Menegangkan kulit dan awet muda.

Mengurangkan kolesterol/menjauhi risiko sakit jantung.

Mengatasi batuk, sakit kerongkong dan ulser.

Memantapkan dan mencantikkan saiz bentuk pinggul.

Mengetatkan dan merapatkan vagina.

Membangkitkan ghairah dan keintiman dengan pasangan.

*Tidak perlu mengambil ubatan atau makanan tambahan yang lain kerana Beauty Umaira mengandungi segalanya.

Thursday, October 16, 2014

Nilai ringgit kita

Assalamualaikum semua...

Pagi tadi dengar suara Anak kecil bagi salam...usia maybe dalam darjah 3 paling besar la kot (anak2 di sandakan ni badan kecik2)... So aku keluar la sambil jawab salam... Dia berdiri depan pintu pagar membawa dalam 6-7 bungkus beg plastik yang berisi...

Aku : ye adik...nak ape?
Dia : akk...nak beli buah langsat tak? ( dalam loghat sabah yang pekat)
Aku : ohhhh berapa sekilo ni adik?
Dia : rm3 sahaja kak
Aku : ok tunggu kejap ek

So aku pun masuk dalam cek purse nak amik duit... Niat asal nak beli 1kg je...ye lah kat rumah ni aku ngan anak2 je ada...en papa xde...so siapa pulak nak makan byk2 kan...

Tapi takde pulak duit kecik...ada rm5 dan rm1...Aku xnk Anak sekecil itu belajar meminta2 (even dia xmintak) and aku xrasa dia ada duit balance sbb kebanyakan org kat sini semua dah pergi keje...so mcm belum ada jualan lg je...so aku decide beli 2kg...dari aku bg dia free rm2 baik aku tambah lg rm1 so aku dpt 2kg and buah tu Boleh makan lama sket sampai Esok lusa...

Aku pun keluar and ckp kat dia.. "Bg akk 2kg ye"... Dia pun hulur 2 beg plastik kat aku and aku bg dia rm6... Yang membuat aku speechless ialah... Masa dia amik duit aku tu...dia senyum lebar sgt... Macam happy giler sbb xsangka aku beli sampai 2kg kot...Dia ckp "terima kasih akk" sambil cium2 duit rm6 tu... Aku pun senyum and pusing nak masuk rumah lg sekali dia jerit "akk!!! Terima kasih ye"....

Ya Allah betapa besar nya nilai rm6 tu pada Anak kecil ni...dengan peluh2 dia angkut buah2 tu dari rumah ke rumah...Kalau ikut kan rm6 tu tak berbaloi pun dengan keringat dia... Lepas tu dia sorg pulak tu... Takde pun org dewasa teman dia...

Tu kisah pagi tadi yang membuat aku terfikir... Betapa nilai yang sekecil itu sangat dihargai...teringat aku zaman sebaya dia tak pernah pun aku bersusah2 mcm tu...

Dan sebenarnya mmg niat asal aku nak beli 1kg je lg 1kg tu aku sedekah je kat dia... Jadi nak cerita...bila kita ni bersedekah Bukan dengan channel yang kita tahu je...ada byk lg cabang sedekah yang Allah nak tunjukkan....

Dan PALING best kerana rm6 pagi td Allah gantikan dengan rm176 sebab org lain pulak beli barang dengan aku... Syukur YA Rabb... Alhamdulillah.... 


 

Thursday, July 3, 2014

Kembali Pada Allah

Bismillah ar-Rahman ar-Rahim..

rasanya masih belum terlambat nk ucapkan salam ramadhan..sedar tak sedar dah 5 hari berpuasa..masa begitu pantas meninggalkan kita...dah masuh setengah tahun yang terakhir bagi 2014.. Azam? ada lagi yang masih belum terlaksana...

Selalu kita rasa susah dan stress kan. tapi ape yang kita buat untuk menghilangkan tekanan tu? ada yang amik jalan singkat, jalan panjang, jalan lurus, jalan kebenaran.dan tak kurang juga amik jalan bodoh malah lg teruk JALAN MATI. stuck at 1 place sampai tak boleh bergerak dah..

Dulu aku macam tu lah...in fact sekarang pun sama...masih cuba belajar memperbaiki diri...sentiasa cari alasan..cari org utk disalahkan...tak sedar 1 jari tuding pada org..4 jari lg ke badan sendiri...lately ni macam kurang minat dgn manusia tak kira la alam maya ke..alam realiti ke...semuanya full of crap!

see masih lagi salahkan orang...aku la tu...tak pernah bersyukur dengan apa yang ada...now dibulan mulia ni..ingat boleh berubah..tapi Syaitan tu dah tinggalkan amanat kat PHD kat nafsu kat hati...awal2 lagi dah rasa tak puas hati dengan semua orang..

selalu rasa menyampah bila bukak facebook tgk org update status yang bajet bagus! yang bajet alim! yang rasa dia bagus dia betul la semua...menyampah bila dia update pasal perkembangan diri dia...baby gerak pun nak bgtau..baby tak gerak pun nak cerita, nk delete acc facebook pun nk ckp..nk unfriend pun nak story...nak maki org pun dalam fb, semua la...menyampah sgt!!

lagi menyampah bila asik selfie muka sama je..semak la wall aku ngan muka ko! macam ko sorg ada tudung fareeda, aidijuma, baju sutera, kasut emas, suami bg hadiah gelang, cincin..suami gemok..suami kurus..anak ko la paling pandai, anak ko dpt 9A...semua laa..menyampah sgt..

tu baru alam maya...kalau realiti pulak..menyampah ngan jiran sombong, karaoke macam nk pecah sliding door aku, bila lalu depan mata senyum pun tak, tarik kerusi makan smp bising, ehh semua la rasa tak puas hati...

kenapa macam tu sekali..apa lah dosa dorg kat aku...so duduk diam2 and muhasabah diri..and now..i dont even care...tulis la ape korg nk tulis...cakap la ape korg nak cakap...better layan Ahmad Ahmad lagi best... lama termenung memikirkan kenapa aku susah hati pasal org lain..org tu tak kisah pun pasal aku...so byk2 mengucap... KEMBALI PADA ALLAH...

akhirnya now lebih tenang...Allah mudahkan segala urusan...masih belajar mnjadi insan yang lebih baik..masih cuba untuk muhasabah diri agar menjadi hambaNYA yang lebih sederhana...

Allah dah bukak jalan..lalu la dengan tenang tanpa prasangka...

KEMBALI PAADA ALLAH...

Saturday, May 3, 2014

Ustaz Haslin : Orang Yahudi Lebih Percayakan Makanan Sunnah








Ustaz Haslin : Orang Yahudi lebih percayakan makanan sunnah. Makanan sunnah ini menjadi amalan kepada ibu-ibu yang sedang MENGANDUNG.

Qaseh Gold Formulasi Makanan Sunnah





Minuman Herba berkonsepkan formulasi makanan sunnah dengan kurma, madu tiin, zaitun, habbatus sauda, delima air zam zam dan pelbagai ramuan herba terbaik yang padat dengan khasiat untuk tenaga dalaman dan luaran.

INSYAALLAH membantu mengatasi masalah berikut :
  • Keletihan/kelesuan
  • Batuk/sakit tekak
  • Selsema
  • Asma
  • Gastrik
  • Gout
  • Migrain
  • Buasir
  • Resdung
  • Sembelit
  • Tekanan darah tinggi
  • Haid yg tidak teratur/keputihan
  • Kurang keinginan seksual
  • Anemia
  • Kebas-kebas ringan
  • Susah tidur
  • Sakit sendi
  • Sakit tumit
  • Stress
Kajian mendapati bahawa Makanan Sunnah adalah suppliment terbaik kerana mempunyai Ciri-Ciri Berikut :

ANTI OKSIDAN
antioksidan 
  • Anti Oksidan berfungsi membantu meneutralkan radikal bebas, membaiki kerosakan sel dan meningkatkan kuasa sistem imun tubuh.
     
  • Kebaikan Anti Oksidan : 
    • Mengekalkan perjalanan darah yang baik kepada organ tubuh.
    • Awet Muda.
    • Mencegah penyakit berbahaya seperti kanser dan sakit jantung.
    • Mempercepatkan penyembuhan luka.
    • Menguatkan sistem imun.
    • Mengawal tekanan darah
    • Menjadikan tubuh sihat dan bertenaga.

ANTI BAKTERIA
antibakteria

Energy & Mind Booster
  • Makanan yang kaya dengan glukos dan fruktos
  • Makanan yang membantu memperbaiki perjalanan darah.
  • Kaya dengan mineral Zat besi, potasium, magnesium.
  • Dapat menstabilkan mood dan memperbaiki kualiti tidur.
 
Apa kata Pelanggan?
bisa badan
tonsil
tambah susu badan
senggugut
masalah senggugut
resdung
ubat resdung
period tak teratur
Lebih Nilai Untuk Wang Anda!
https://www.facebook.com/notes/qaseh-gold-syira/cara-order/1400742703540402


 

Adakah anda surirumah sepenuh masa ingin menambah pendapatan keluarga? Berminat menjadi Usahawan Rakan Niaga di kawasan anda?


  Produk Hebat ini wajib dikongsi dan disebarkan kepada saudara mara dan rakan-rakan kita. Bantu tingkatkan tahap kesihatan mereka.

Sedih bukan jika ada di kalangan keluarga dan juga saudara mara kita yang jatuh sakit? Apa kata kita bantu mereka dengan berkongsi pengetahuan dan pengalaman kita setelah mengamalkan Qaseh Gold.
click



Salam Qaseh,

nuffnag ads..heee